НМА

МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ

СПРАВКИ

За контакти ПЕТЯ КИСИМОВА, Институционален ЕРАЗЪМ координатор

НМА, бул.”Евлоги и Христо Георгиеви” № 94, 1.ет. ст.№ 19
Телефон: 02/ 44 09 783 / 0886 848175

Програма ЕРАЗЪМ+

Краен срок за подаване на документи по програма Еразъм+ за зимен и летен семестър на учебна година 2020-2021 е в зависимост от крайните срокове, обявени от приемащите вуз

Цели и дейности
Програма ЕРАЗЪМ+ в НМА
Двустранни договори по програма ЕРАЗЪМ+
Документи и процедури
Харта ЕРАЗЪМ + на НМА 2014 – 2020
Студентска харта ЕРАЗЪМ
Програмна ЕРАЗЪМ стратегия

Сътрудничество

МЕЖДУНАРОДНА ЛЯТНА АКАДЕМИЯ СЕМЕРИНГ

Университетът за музика и сценично изкуство – Виена, чрез своята Международна лятна академия – Прага, Виена, Будапеща, предоставя на студентите от НМА три пълни стипендии за активно участие. Студентите ще имат възможност да усъвършенстват своята изпълнителска подготовка при изтъкнати европейски педагози. Редът за кандидатстване и подбор на номинираните студенти се извършва в Деканатите на съответните факултети.

Повече за Международната Лятна Академия – на www.isa-music.org

 

На 01.07.2011 НМА“П.Владигеров“ и Фондация „Гарсия Фахер-ЕлЕспаньолето“ – Калахора, Испания, подписаха Споразумение за съвместно обучение на студенти от НМА – обр.ст. „Магистър“ – струнни специалности на територията на Испания и участие в концертни дейности и майсторски класове с изтъкнати европейски педагози.

За повече информация: www.garciafajer.org

 

На 08.11 2011 беше сключено Споразумение за сътрудничество между НМА“П.Владигеров“ и Московска Държавна Консерватория „П.И.Чайковский“ – Руска федерация, за развитие на академичния обмен, творческа, педагогическа, концертна и информационна дейност между двете институции.

За повече информация: www.moskonsv.ru